يکشنبه 23 ارديبهشت 1403
در صورتی که یکی از نمایندگان فروش نیوشا رو می شناسید، برای خرید محصول به وی مراجعه نمایید. برای یافتن نمایندگان فروش، به شبکه های اجتماعی مراجعه نموده و هشتگ نیوشا را سرچ نمایید. در صورت عدم توانایی یافتن نماینده فروش، فرم بالا را تکمیل نمایید.
انتخاب تصویر

استعلام امتیاز

نمایش امتیاز

جمع امتیازات

امتیاز سفارش:
0
امتیاز کل مشتری:
0

جوایز قابل انتخاب

شیوه‌های کسب امتیاز
هر 250 هزار ریال
1 امتیاز
  • این امتیاز صرفا برای استفاده مشتریان وفادار بوده و به ازای ثبت سفارش برای مشتریان محاسبه می گردد.
  • بعد از هر سفارشی که نماینده فروش برای مشتری ثبت می کند، از طریق پیامک امتیاز حاصل از سفارش جدید و امتیاز کل اعلام خواهد شد.
  • معیار شناسایی مشتری وفادار و دریافت امتیاز در این باشگاه (آدرس) می باشد.

آخرین اطلاعات گیاهان

اثرات ضد اضطراب و ضد افسردگی بادرنجبویه

calendar 1397/12/08

گیاهMelissa officinalis L. عموماً به عنوان Lemon balm (بادرنجبویه) شناخته شده و یک درختچه چندساله از خانواده  Lamiaceae است. اگرچه، در طول قرون وسطی این گیاه معطر اغلب در اروپا یافت می‌شد، اما در حال حاضر در سراسر دنیا کشت می‌شود. اخیراً، ترکیباتی با فعالیت بیولوژیکی از این گیاه استخراج شده‌اند. بررسی‌ها در افراد سالم داوطلب نشان داد که این گیاه قادر به تنظیم خلق‌وخو است.

 

 

اثرات ضد اضطراب و ضد افسردگی بادرنجبویه

 

مطالعه حاضر اثرات رفتاری عصاره گیاه بادرنجبویه را در موش‌های نر و ماده به دنبال درمان acute (حاد) یا subacute (نرسیده به مرحله حاد) آنالیز کرد. اثرات رفتاری مصرف خوراکی عصاره اتانولی بادرنجبویه در غلظت‌های 0، 30، 100 یا 300 (میلی‌گرم بر کیلوگرم) به صورتacute  یا subacute در دوره 10 روزه در موش‌های ویستار نر و ماده مورد بررسی قرار گرفت. اثرات دیازپام (1 میلی‌گرم/ کیلوگرم) و فلوکستین (10 میلی‌گرم/ کیلوگرم) نیز ارزیابی شدند.

یک درمان 10 روزه با فلوکستین، صرف نظر از جنسیت، پاسخ ضدافسردگی مشابه القاء کرد و نسبت به عصاره بادرنجبویه مؤثرتر بود. موش‌های نر و ماده پروفایل جنسیتی متمایزی نشان دادند و تداخل‌های درمان و جنسیت مشاهده شد.

 

 

 

 

 

اگرچه میزان اثرگذاری عصاره به اندازه اثرگذاری فلوکستین نبود، اما موش‌های نر و ماده‌ای که عصاره اتانولی بادرنجبویه را دریافت کرده بودند و در آزمون‌ها نتایج بهتری را داشتند، اثر ضدافسردگی بادرنجبویه را نشان دادند.
با این حال، کمترین دوز عصاره اتانولی بادرنجبویه در موش‌های نر غیرمؤثر بود و واکنش متمایزی بین نرها و ماده‌ها به دنبال درمان subacute مشاهده شده. براساس نتایج، ویژگی‌های روانگردان بالقوه بادرنجبویه می‌تواند جایگزین دارویی منحصر‌‎به‌فردی برای برخی اختلال‌های روانی ارائه کند؛ اگرچه این اثرگذاری به نظر می‌رسد وابسته به جنسیت و طول مصرف باشد. تفاوت‌های جنسیتی نیز به هنگام آنالیز اثر ضدافسردگی بادرنجبویه عامل مهمی است. جنس ماده رفتارهای شبه‌افسردگی بیشتری نشان داد، پاسخ شدیدتری به آزمایش‌ها داد و، نسبت به نرها، واکنش متفاوتی به درمان‌های ضدافسردگی داشتند. درحال حاضر شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد جنسیت بر سیستم نوروترانسمیتری (سیستم انتقال عصبی) اثر می‌گذارد و این فاکتور باید در حین بررسی‌های رفتاری و داروشناسی درنظر گرفته شود. صرف‌نظر از ترکیب فعال یا مکانیسم‌های فعالیت، عصاره مورد بررسی در این آزمایش، از مطالعات قبلی که ویژگی‌های شبه ضداضطراب بادرنجبویه قابل مقایسه با دیازپام را گزارش کرده بودند، حمایت می‌کند.

 

E. Taiwo, A., B. Leite, F., M. Lucena, G., Barros, M., Silveira, D., V. Silva, M., & M. Ferreira, V. (2012). Anxiolytic and Antidepressant-Like Effects of Melissa officinalis (Lemon balm) Extract in Rats: Influence of Administration and Gender. Indian Journal of Pharmacology, 44(2), 189–192. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3326910

 

    سایر مقالات